10 November 2017 – Ik ben zwanger!

blog

3 – 09 – 2017

Het is vandaag 3 September en ik heb wat te vertellen. Ik ben zwanger. AAAAAAAAAAH!!!!! Even gillen. Oké, geen totale verassing want ik was er natuurlijk zelf bij, maar toch heel speciaal om dit te kunnen schrijven. Natuurlijk denk je gelijk “ooh, dan heeft het vast lang geduurd”, maar nee dat is niet het verhaal. Na de ziekenhuisopname en de geboorte van Melle in 2015 is er veel gebeurd. Heel veel. En ik weet dat dit misschien heel vervelend om te zeggen maar ik ben er nog niet klaar voor om hierover te schrijven. Niet zozeer geheimen, maar gewoon simpelweg niet de ballen om overal over te vertellen. Alles wat je aandacht geeft groeit, dat heb ik al vaker benoemd en dat komt ook hierin weer om de hoek kijken. Wel kan ik zeggen dat ik soms niet altijd vertrouwen in mijn lichaam ervaar en dat mijn leven daardoor flink is veranderd. Niet dat alles slechter is geworden, wel heel anders.

De wens voor een tweede kindje was er altijd al, maar door mijn eigen gezondheid, medicijnen en andere life-changing events kwam hier een vraagteken bij te staan. Is het wel mogelijk? Is het wel verstandig? Kunnen we dit beter uit ons hoofd zetten? Na gesprekken in het ziekenhuis, maar vooral veel gesprekken samen hebben we gekozen om er toch voor te gaan. We willen beide gaan voor het nu en voor onze dromen, doen wat ons gelukkig maakt en verder zien we het wel. Het geluk in het gezin op de eerste plaats. Do what makes you happy. Je kunt bang zijn dat dingen niet goed uitpakken en niet lopen zoals je hoopt maar de enige garantie die er is, is dat niemand in de toekomst kan kijken. Het enige wat ik, net als ieder ander hoop is dat ik nog heel lang op deze manier van mijn leven, mijn gezin kan genieten. Daarom kozen we niet voor wat als maar besloten we ervoor te gaan. Zwanger dus!

Ik ben dolgelukkig, Ik vind het spannend. Ik droom over de toekomst en voel het grootste geheim door mijn hele lichaam. Ik ben nog maar 5 weken zwanger en ik heb behoefte aan wat zekerheid voordat ik het ga delen. En een beetje magie. Met Melle was alles uiteindelijk heel medisch en daar voelde ik mij achteraf zo ongelukkig bij. Logisch hoor, want dat was gewoon de situatie! Maar door die ervaring heb ik juist wel wat hoop op een wat romantischer plaatje. Voor nu is het geheimpje voor mijn vriend en liefste verloskundige. Door de medicatie die ik een aantal maanden heb gebruikt is er een vergrote kans op een miskraam en daardoor voelt het ook anders. Toch heb ik er alle vertrouwen in. Toen ik de test ging doen wist ik al dat ik zwanger was. Natuurlijk wilde ik mezelf heel neutraal praten. Zo van; Het kan heel goed nog even gaan duren. Maar toch voelde mijn lichaam al ‘zwanger’.

We gaan volgende week op vakantie en mijn vriend wil het dus nog even onder ons houden, heel moeilijk want ik heb een aantal vriendinnen… Ik kan ze moeilijk voor de gek houden! We zullen zien haha! Gisteren was ik met Melle op stap in de stad en we gingen samen lunchen. Shit!! Had ik bijna een broodje rauw vlees besteld toen ik bij iets anders zwanger-proof zag staan. Oja, daar val ik nu ook onder. Ik heb het gevoel alsof iedereen een led lamp boven mijn hoofd ziet hangen waarop staat dat ik zwanger ben maar ssssst niemand mag het nog weten… Onzin natuurlijk maar misschien herkennen anderen zich hierin.

09 – 11- 2017

En dan zijn we ineens een aantal weken verder. Het ene moment staat de tijd stil en dan voelt het weer alsof de dagen vliegen. Ik ben nu 14 weken zwanger en het gaat redelijk goed! Redelijk omdat het altijd beter kan maar ik mag zeker niet klagen. Misselijkheid en vermoeidheid hebben de laatste tijd de overhand. De afgelopen weken ben ik in zowel de ochtend als avond heel beroerd geweest, maar had ik ook heel veel trek. Interessante combinatie kan ik je zeggen… De kilo’s komen me alweer vergezellen, net als bij Melle, maar ik probeer me er niet al te druk om te maken. Ik stuurde laatst naar een vriendin wat ik die dag allemaal had gesnoept, echt schandalig want er kwam geen einde aan de lijst. Toch wel een dingetje, dat gezond blijven eten en vooral gezond snacken. Ik heb ook ontzettende zin in koude Chocomel en als mijn vriend durft het laatste beetje uit het pak te drinken ben ik zwaar geïrriteerd (sorry lieverd, maar blijf ervan af).

Ik heb voor het eerst een foto van mijn buik gemaakt met vriendin Willemijn. Zij is natuurlijk expert buikfoto’s en naast een beetje ongemakkelijk was het ook heel leuk! Ik moet gewoon wennen aan dat poseren en nu heb ik natuurlijk nog vrij weinig buik om vast te laten leggen dus tja dat was nog een dingetje. Naast heel veel zichtbaar ongemakkelijke foto’s zaten er ook een paar leuke tussen, zie boven!

Fijn om dit even met jullie te kunnen delen. Ik ben niet iemand die zwangerschapsdagboeken bij gaat houden, maar wat ik me deze keer dus wél voorgenomen heb zijn mooie buikfoto’s bijhouden. Ik heb zo ontzettend veel spijt dat ik dat bij Melle niet consequent heb gedaan, gelukkig gaat vriendinnetje W. mij daarbij helpen. Natuuuuuuurlijk wil ik die ook met jullie gaan delen, maar dat zal niet in zwangerschaps-update vorm zijn. Gewoon een update wanneer ik daar zin in heb, of zouden jullie dat graag anders willen zien?

Liefs, Martina 

Volg je mij al via social media?

 

Volg:
Share:

14 Reacties

 1. Liset
  10 november 2017 / 11:48

  Aww wat leuk, gefeliciteerd! Ik hoop dat je zwangerschap zo voorspoedig mogelijk mag verlopen!

 2. Nadia
  10 november 2017 / 14:16

  Superleuk! Gefeliciteerd! Gewoon lekker updaten wanneer je zin hebt. 🙂

  • Martina
   Auteur
   10 november 2017 / 18:04

   Dankjewel en als dat het ergste is mag ik natuurlijk helemaal niet zeuren! Haha

 3. 10 november 2017 / 18:39

  Gefeliciteerd! Héél erg leuk voor je. Hopelijk voel je je snel weer beter.

 4. Nynke
  10 november 2017 / 22:32

  Superleuk nieuws! Ik wens je een voorspoedige zwangerschap. En af en toe een update zou leuk zijn. Maar doe vooral waar jij je goed bij voelt en zin in hebt!

  • Martina
   Auteur
   11 november 2017 / 12:52

   Ja wil ik gaan doen, toch wel bijzonder, ook om straks terug te kunnen lezen! Dankjewel 🙂

  • Martina
   Auteur
   11 november 2017 / 12:50

   Dankjewel voor je lieve reactie, ik hoop het ook!

 5. 13 november 2017 / 12:07

  Wat een mooi nieuws Martina, ik wens je een hele goede zwangerschap.
  Hier inmiddels nu bijna 11 weken mama van een prachtig meisje <3

  x

  • Martina
   Auteur
   14 november 2017 / 08:35

   Dankjewel en gefeliciteerd! Een meisje, wat leuk!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.