1 September 2017 – Een opruimdoos?! Ik ?!

igor-ovsyannykov-347298Ik loop naar de zolder, want ik heb geen ondergoed meer in de kast liggen en ik kom net onder de douche vandaan. Ik vind tussen een stapel schone was wat ondergoed en twee verschillende sokken. Handig, die gaan gelijk aan want ik had ook geen setjes sokken meer in de kast liggen. Terwijl ik beide sokken aantrek vallen mij twee dingen op; de sokken zouden zelfs met excuus “ik sliep nog half” niet voor een paar door kunnen gaan en één van de twee zit binnenstebuiten. Ik bespaar mezelf de moeite om me er druk om te maken en ik loop in mijn boxer en verschillende sokken naar de slaapkamer. Daar vind ik een verkreukt shirt. Prima, goed genoeg. Terwijl ik het shirt over mijn hoofd trek loop ik naar de badkamer. Op de badrand ligt mijn joggingbroek, ook die gaat aan. Ik kijk in de spiegel en moet stiekem grinniken. Deze tokkie is klaar voor een feestje.

Het is eindelijk weekend maar ik heb geen interesse in huishoudenlijke taken. Waarom was opvouwen als je het direct van de lijn aan kunt trekken? Zo iemand ben ik dus. Waar andere vrouwen dingen goed organiseren is het bij mij altijd een chaos, hoe hard ik ook mijn best doe. Ik ben zo iemand die de rommella uit gaat zoeken en na een uur om zich heen kijkt en een nog grotere bende aantreft. En uiteindelijk stel ik mijzelf altijd weer die ene vraag… HOE DAN?!?!

Nu zullen andere mensen misschien zeggen dat ik amper spullen heb om zooi te maken maar uiteindelijk komt er toch schrikbarend veel uit de kasten. De vaat opruimen is ook iedere dag weer een uitdaging. Een soort van denksport niveau 12 om alles weer passend in de kastjes te krijgen. En soms zijn er in een enthousiaste bui gewoon teveel glazen schoon en past het gewoon letterlijk niet in de kast. Dan zet ik dus een kop thee of prop ik wat glazen bij de kruiden in de la. Oplossend vermogen, check.

1239722_564275946952853_1991041155_nMysteryland 2013

De ‘Marie Kondo mensen’ onder ons krijgen nu vast jeukende handen…. (Mocht je Marie niet kennen, hier komt het op neer) Ik heb dat trouwens ook geprobeerd. Alleen dingen houden als het praktisch is, je gelukkig maakt of emotionele waarde heeft. Nou ik kan daar héél veel onder wegschrijven, vast veel meer dan Marie stiekem bedoeld. Echt jongens, die opruimgoeroe’s zijn streng hoor. Een muntje van een festival kan bij mij veel herinneringen los maken, terwijl je dan eigenlijk niet sentimenteel moet zijn. Je blijft dan hangen in het verleden waardoor je geen ruimte hebt voor het heden. Maarja, soms wil ik gewoon zo’n muntje tegenkomen in mijn nachtkastje om het in mijn handen te houden en te denken ” Oja deze was van Mysteryland met vriendin M, lang geleden… Dat was FANTASTISCH en moeten we snel weer eens doen. Sorry dat weiger ik dus te moeten missen in het belang van een opgeruimde la. En naast dat wegmieteren moet je dan wél weer heel lief zijn voor je sokken want die hebben het immers heel zwaar (??) en hebben tijd nodig om uit te rusten (??)

1186181_564275963619518_1261618349_nMysteryland 2013 met vriendin M.

Oké nu klink ik als een chaotisch kreng, aan het schoppen tegen een opruim-strategie met letterlijk miljoenen fans. Dat is dus niet zo, want door het lezen van het boek krijg ik wel zin in opruimen. Maar dan wel met mijn verschillende sokken aan. De een binnenstebuiten. Het liefste in een oud shirt wat eigenlijk van Marie in de prullenbak moet door de slijtageplekken. Maar wat ik juíst graag draag omdat het daardoor zo lekker zacht is. Mag dat Marie? Ik beloof dat ik serieus mijn best zal doen voor een georganiseerd huis. Happy mind, happy wife. Happy wife, happy life!

Liefs, Martina 

Volg je mij al via social media?

Afbeelding x

Volg:
Share:

6 Reacties

 1. Maaike
  1 september 2017 / 14:47

  Jaaaaa! Lang leve het bewaren van prulletjes;) Ben er nu met onze verhuizing weer duizenden tegengekomen haha.. En idd! Fantastische momenten zijn er nooit genoeg om weer te mogen herbeleven, ik zeg; we maken gauw weer plannen om weer prulletjes en herinneringen te verzamelen 😀

 2. margriet
  1 september 2017 / 21:08

  haha, grotendeels herkenbaar. Alleen de verschillende (ongekeerde) sokken niet,maar wel kleding aan vanaf de waslijn, kopjes die amper in de kast passen en het bewaren van kleine tastbare ‘prulletjes.’

  • Martina
   Auteur
   1 september 2017 / 23:03

   Haha leuk! Als ik echt denk nee dat kan vandaag niet doe ik wel wat meer moeite hoor. Of ze liggen al bij elkaar 😉 maar soms kan het me ook echt helemaal niks schelen haha!!

 3. Nynke
  1 september 2017 / 21:31

  Haha, geweldig stuk! Ik ben zelf ook erg chaotisch, maar omdat ik niet tegen mijn eigen chaos kan (die van anderen dan wel weer) ontzettend opruimerig. Lekker tegenstrijdig eigenlijk.
  En de was gaat hier trouwens ook vaak vanaf het wasrek aan. Ik zou best zonder kledingkasten kunnen

  • Martina
   Auteur
   1 september 2017 / 23:02

   Hahahaha heerlijk! Thanks voor je leuke reactie!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.