7 November 2016 – Geurtjes

schermafbeelding-2016-11-07-om-11-40-16

Waarschuwing; als menstruatie tot 1 van jouw taboes hoort zou ik niet verder lezen……

Ken je dat? Dat je boodschappen hebt gedaan, alles keurig hebt ingepakt en gestapeld in de achterbak (of lekker verspreid door de hele auto). Je gaat zitten, je klapt de deur dicht en je snuift een heerlijk geurtje op. Basilicum die even wat geur verspreid omdat je het net aangeraakt hebt. Een pak koffie die hermetisch afgesloten is, maar toch kans ziet om de geur van die zalige koffiebonen te verspreiden. Van die kleine verheugmomentjes krijg ik dan. Een tijdje terug klapte ik die deur dicht en rook ik een gek luchtje die ik niet helemaal kon plaatsen. Lekker vond ik het in ieder geval niet.

het was alsof iemand het pak van binnen volgegoten had met een parfum

Ik ben zo’n mafkees die altijd hele bulten van iets koopt wat in de aanbieding is. Lekker goedkoop en je komt dan nooit zonder het betreffende product te zitten. Tenminste dat is het idee. En dat gaat natuurlijk een hele tijd goed. Het probleem van zulke bulten aan producten kopen is dat ik dan weer te lang denk dat ik er nog méér dan genoeg van heb. En dan komt de dag dat die hele zooi al op is terwijl je het NU nodig hebt. Om dat dan weer te voorkomen gooi ik af en toe dingen in de kar waarvan ik denk dat ik ze nog niet nodig heb, maar voor het geval dat. Er zijn namelijk dingen waar je níet zonder wilt zitten; zoals bijvoorbeeld tampons en maandverband. Dat niet hebben is vet onhandig. En bloederig. Van deze producten heb ik dus al een poos meer dan genoeg in huis.

Het duurde dus een paar maanden voordat ik erachter kwam wat dat gekke, vieze luchtje in de auto was. Het was tijd voor een nieuw pak maandverband. Ik scheurde het pakje open en wat ik toen rook was echt niet tof: het was alsof iemand het pak van binnen volgegoten had met een parfum en helaas niet 1 die ik kan waarderen.

Vroeger was ik dol op parfum. Tijdens mijn laatste zwangerschap verdroeg ik parfumluchtjes echter slecht, vooral als ik ze op mijn lijf had. Ik rook dat dan de hele dag en werd er dan een beetje naar van. Dus ik stopte met het dragen van parfum en ik ben daar nooit meer mee begonnen. Ik eet wel veel ui en heel veel knoflook. Mogelijk is dat dan weer niet het parfum wat mijn omgeving kan waarderen, maar als je zelf genoeg van beide eet ruik je mij niet. En dan heb je nog lekker gegeten ook.

Wie wil dat nou?

Maar goed, terug naar maandverband en parfum. Ik denk dat iedereen die dit leest wel weet dat het menstruatiebloed niet naar bloemetjes ruikt. Maar ik heb nog nooit in mijn leven geroken dat een andere vrouw ongesteld is. Jullie wel? Vanaf nu gaat daar verandering in komen. Zelf draag ik het alleen ’s nachts, dus ben ik overdag met tampons qua geur relatief veilig. Maar deze dingen ruik je op een kilometer afstand. Het duurt maar een paar jaar en dan associeert iedereen dat specifieke parfumluchtje met menstruatie. Je kan dan precies ruiken welke vrouw welke week een o-tje in haar agenda zet, tante truus op bezoek krijgt, haar maandelijke feestweek heeft of gewoon simpelweg ongesteld is. Wie wil dat nou? En dan nog wat anders: heeft ooit iemand van jullie al eens lekker goed naar zweet geroken en dat zonder te wassen proberen te bedekken met deodorant? Daar wordt het niet beter van he? Daar wordt het slechter van, heel veel slechter. Waarom zou je dan een bescheiden, niet perse heel lekker geurtje van menstruatiebloed (wat overigens met enige regelmatige verversing heus heul erg meevalt) willen vermengen met een onwijs sterk en smerig en overdadig parfum? Wie wordt daar nou beter van? Ik niet, ik word er een beetje misselijk van. En ik krijg er jeuk van. Die jeuk zal wel psychisch zijn omdat ik weet dat we ons daar vooral niet met zeep moeten wassen omdat je daar jeukende schimmels van krijgt. Maar psychische jeuk is ook jeuk. Voor al die vrouwen die hier wel blij van worden, hoera voor jullie. Maar beste Always willen jullie voor mij een serie zonder parfum beschikbaar houden? Dan kan ik in ieder geval onopgemerkt, onverstoord door geurtjes, onmisselijk mijn menstruatie uitzitten zonder jeuk..

Door Majanka

Bron foto

Volg:
Share:

9 Reacties

  • Majanka
   7 november 2016 / 15:05

   Nou, gekkigheid vind ik het zeker. Al zullen er vast ook mensen blij mee zijn.

  • Majanka
   7 november 2016 / 15:19

   Misschien moeten we maar een opstand organiseren 😉

  • Majanka
   8 november 2016 / 21:23

   Hahah, toch fijn dat ik niet alleen ben.

 1. 11 november 2016 / 16:47

  Haha, ik heb ooit dezelfde vergissing gemaakt. Alsof je met wc-verfrisser tussen je benen loopt ;). Voelde me er alleen maar onzekerder door.

  • Majanka
   12 november 2016 / 09:04

   Ja, en ik heb er dus nu een voorraad van he? Een voorraad vergissing en onzekerheid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.